A taste of Sicily

Recreate the aromas and flavours of Sicily in your own home

In response to numerous requests the Eremo della Giubiliana is pleased to offer guests the opportunity of taking lessons in Sicilian cuisine, under the expert tuition of our chef, together with estate owner, Lady Vincenza Iolanda.

Gli ospiti sperimenteranno la realtà straordinaria del ristorante Don Eusebio, dove le ricette sperimentate e assaggiate dell'aristocrazia iblea sono sapientemente adattate alle attuali preferenze culinarie, incorporando solo i migliori ingredienti biologici che fanno parte della dieta mediterranea, per secoli simbolo della nostra identità culturale, premiata di recente con lo status di Patrimonio Immateriale Mondiale dell’ UNESCO.

Choose between the following course options:

  • Two Day Course
  • “Hands-On” Learning with the Chef

Two Day Course Minimum 2 people

Day 1. Excursion to our exclusive estate, immersed in natural parkland and dotted with 32 XV century watermills. Following a picnic lunch, return to the hotel to observe the milling procedures which produce various wholemeal flours in our “Granoteca”.

Secondo Giorno. 3 ore di lezione pratica con il nostro Chef. Gli argomenti principali per queste lezioni sono la preparazione di pasta, zuppe, focacce, pane.

RATES

  • For a group of up to 5 members: 190 euro per person
  • For groups of 6 to 10 members: 170 euro per person

Prices include: Excursion to Watermill Park, packed lunch, 3 hour lesson and lunch served accompanied by regional Sicilian wines; recipe and apron.

“Hands-On” Learning with the Chef Minimo 2 persone

  • Welcome Cocktail
  • Select from the following the theme of your 3 hours tuition:

    • The secrets of home-made pasta. Learn how to combine the right sauce with the various types of pasta, using only the tastiest ingredients
    • A comprehensive course on the cuts and preparation of meat, with suggestions as to the accompanying vegetables
    • Come scegliere il pesce migliore ed imparare una varietà di metodi tradizionali per la sua preparazione
    • Sicilian Desserts

RATES

  • For groups of up to 5 members: 120 euro per person
  • For groups of 6 to 10 members: 90 euro per person

Il prezzo include: 3 ore di lezione e pranzo servito e accompagnato da Vini Regionali Siciliani, Ricetta e Grembiule.